Egy új kor hajnala

2014.02.17. 15:36

Lovagtestvérek Darton Szolgálatában!

A három éves múltra visszatekintő Maremita Egyházközösség blog oldal beszünteti működését.

Na, nem marad utód nélkül: az oldal helyén megkezdi működését a Taknyos Varnyú Vendégfogadó, melynek kimondott célja, hogy közösséget építsen a m.a.g.u.s. világát és a dartonita kultuszt kedvelő olvasókból és szerepjátékosokból.

Továbbra is kerülnek ki cikkek, kiegészítők, versek és novellák a dartonita-maremita kultúrkörhöz, de a Varnyú szélesebb közönséget fogad be, mint az egyházközösség: szívesen meghallgatunk bárkit, bármilyen ynevi témáról.

A Varnyúban a kommenteléshez egy fontos kérés társul: szeretnénk, hogy aki idelátogat, az készítsen magának egy ynevi névvel rendelkező avatárt, és az ő nevében szóljon hozzá az olvasottakhoz, szigorúan IC-ben (in character). Szeretnénk némiképp olyan felületként működni, mint egy fórum alapú szerepjáték. A Varnyúban biztosan mindig találsz valakit, aki örömmel eliszogat és eltársalog veled.

A Varnyúból egyenes út vezet a Shandinra (lásd a linket az oldaldobozban), ahol a Dartonita Lovagok csoportjához bárki csatlakozhat, és ezen a népszerű platformon már bármilyen formában megoszthatja véleményét, gondolatait bármely témáról, vagy megteheti javaslatait az oldallal, a tárgyalandó tematikával kapcsolatban. Örömmel vesszük, ha valaki szeretné a munkáját az oldalon publikálni, amennyiben az a világhoz tartozó kiegészítő, vers, novella, IC előtörténet, grafika, és nem játéktechnikával foglalkozó írás.

A Varnyú ráadásul nemcsak virtuális formában kíván működni: a megfelelő helyen minden héten közzétesszük majd, hogy az adott hét melyik napján, hány órától lehet a blog szerzőit, törzstagjait fellelni valamelyik budapesti kocsmában, egy kis élő eszmecserére, baráti iddogálásra. Reméljük, hamarosan sokakkal találkozunk!

 

[Természetesen az oldalon továbbra is fellelhetőek a korábbi anyagok, és hamarosan ezeknek egy egységesre szerkesztett változata is elérhető lesz.]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rilken dul Tolcador 2014.02.17. 23:18:07

Airas!

Már hetek óta bolyongok a délvidéken, nemhogy egy rendes kocsmát, de lakott települést sem láttam mostanság. Egy jó kancsó sörről és egy jó adag báránysültről nem is beszélve... És akkor előtűnik a semmiből a Varnyú. Gondoltam a Hallgatag Úr mókás kedvében küldte elém e délibábot, de hát nem én vagyok az aki lépten-nyomon látogatóba jár hozzá, hogy így kedveskedjen nekem. Azért csak betoltam az ajtót, de csalatkoznom kellett, mert a sürgő-forgó asszonynépek helyett a kaján vigyortól elcsúfított ábrázatoddal találtam szemközt magam. Ó, Darton, miért büntetsz! Hogy Dreina papjai rágják csipkésre a fattyúkardodat! Honnan a fészkes fenéből szereztél elég aranyat a fogadóra? Ha már kifosztottad valamelyik dzsad bankházat, akkor igazán megvendégelhetsz ma estére.
Remélem hamarosan jönnek a többiek is!

Airas Thanator 2014.02.18. 10:31:56

Üdvözlet Rilken!

Jóféle korcsmából pedig éppenséggel akad elég még a délvidéken is, no de ilyet, mint ez, még nem láttál, az bizonyos!
Asszonyszemélyekből egyelőre valóban kevesebb akad ugyan az elégségesnél, de minden egyéb földi jóval töltekezzél nyugalommal, ehelyt mindenki maga Darton és persze az én vendégem!
A füstösképűek bankházait jobbára igyekszem messzire elkerülni, orcátlan magas percentre kölcsönöznek csak, a rettenetes vagyonom felét a Hallgatag Úrra testáltam, a többi meg eme műintézményben manifesztálódik. Hogy hogyan szereztem? Az ősi módon: vérrel és acéllal.
Mindenesetre, aki ide betér, éhen s szomjan nem távozhat, azt meg egyenesen sértésnek venném, ha csupán egyetlen estére láthatnálak vendégül! Reményeim szerint hamarost érkeznek a többiek, kerül sör és kocka is!
Aztán mesélj, mi hír a messzi délről?
süti beállítások módosítása