airas2 copy.jpgValaha Darton papjaként kereste a kiemelkedés lehetőségét, de paptársai között nem találta meg ennek üdvözítő útját. Elkötelezettséggel végezte mindennapos feladatait a caedoni imaházban, de a szangvinitákra olyannyira jellemző nyugalom és rezignáltság csak addig uralkodott személyisége felett, míg össze nem találkozott Airun al Marem próféta újszerű tanításaival. Darton hitének nagyszerűsége új színben ragyogott fel előtte, midőn ráeszmélt, a szolgálat nem csupán egyetlen alakot ölthet. A fegyveres harcot már ifjabb éveiben is előszeretettel művelte, folyamatosan képezte magát, és örömmel vállalt temetőőri feladatokat. A lovagrend ideája elnyerte tetszését, és a lovagpapok életéről, haláláról és szent küldetéséről szóló történetek felszították benne az utazás iránti, generációk óta szunnyadó szenvedélyes vágyát, így egy a nagymester anterrai zarándokútját követő kompániával Rowonba ment szemlélődni és okulni.

Hátrahagyta a szangvinita felekezet hagyományos szolgálattal teli életét, és a mosdatószivacs helyett egyre többet szorította a méretes fattyúkardot. Még be sem töltötte a harmincat, de már több csatában megfordult, számos küldetést teljesített sikerrel, és mára a kardot éppoly jól forgatja, mint az ásót. Világ életében Darton útját járta, és szolgálta a Szent Széket éppúgy, mint a Lovagrendet. Rowonban hadnagyi rangot nyert, de nem volt maradása, és egy új eszme a távoli vidékekre űzte. Kardjának fáradtságos munkájával tetemes vagyonra tett szert, és a világ egy félreeső zugában megalapította kocsmáját, a Taknyos Varnyút, melynek fő célja, hogy összegyűjtse a Dartont tisztelők táborát – felekezetre való tekintet nélkül – és összebékítse az ellentéteket, majd fegyverré kovácsolja egyetértésüket azokkal szemben, akik Darton és követői jelen- avagy túlvilági birodalma ellen fenekednek.

 

Airas sok cifra dolgot látott a világban, így nem zárkózik el a szokatlan, különös dolgoktól és véleményektől sem. Pap korában sosem fogyasztott szeszt, de mióta paplovaggá szentelték, azóta a vizet nem állhatja. Jókedélyű alak, aki szívesen eltársalog bárkivel, különösen, ha közben kedvenc seritalával öntözheti a torkát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása