Umber Des Trasaldor

2013.12.04. 10:00

umber2.jpgÚgy tartják róla, megállapodott. Ifjabb éveiben sokfelé megfordult, de mára nagyon úgy tűnik, többé nem akarja elhagyni a Taknyos Varnyút. Hetente több alkalommal a sank mögött találkozni vele, ilyenkor mindenkit jó kedéllyel és kellő szakértelemmel szolgál ki. Amikor nincs szolgálatban, idejét akkor is a Varnyúban tölti, többnyire a sankhoz közeli asztaloknál üldögél, és bár látszólag csak saját dolgaival foglalatoskodik, éles füle egyetlen apró megjegyzést sem mulaszt el. Szívesen hallgatja mások történeteit, jó ideje fennen hirdeti, számára nem szükséges kimenni a nagyvilágba, mert a hírek jönnek el hozzá. Ami teljes mértékben igaz is: minden bizonnyal ő a legtájékozottabb ember a fogadóban.

Roppant intelligens ember hírében áll, beszélik róla, egyszer egy dzsenn nagymestert is leiskolázott Menzini sakkban. Halványkék szemei álmodozónak mutatják ugyan, mégis aki alaposan megfigyeli, láthatja, elméje állandóan éber, töri a fejét, spekulál, gondolkodik. Kedveli az illatos dzsad dohányt, bár ritkán gyújt rá, pipája gyakran szája sarkában lóg, miközben olvasmányokat böngész, vagy rejtvényeket és feladványokat old meg. Ilyenkor nem tanácsos zargatni, az elmetornák hevében mogorvasága magával Chei királyéval vetekszik.

 

Ha valaki szeretne ételt, italt rendelni, bátran forduljon Umberhez. A fogadó kínálata meglehetősen széles, az árak mégis kedvezőek, legalábbis a hasonló színvonalú intézményekhez képest. A részletes kínálat kifüggesztve is megtekinthető, de Umber szívesen nyújt felvilágosítást az egyes tételekről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása