Az Erioni Fekete Torony

2011.12.19. 12:49

Airun al Marem mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy szakadárnak bélyegzett Rendje minden nagyobb városban képviseltesse magát, így még idejekorán parancsba adta, hogy Erionban, a Kalandozók Városában is épüljön rendház, a Hallgatag Úr és lovagjainak nagyobb dicsőségére. Az építkezéshez szükséges földbirtokot és magát az építési engedélyt Airun egy kocsmaasztal mellett szerezte meg, lévén Leere om Viniel, Erion hercege, a Palotanegyed ura ugyancsak kedvelte a harázdjátékok minden kifinomult formáját, hát a dartonita nagymester sem restellte kihasználni a tényt, hogy a kártya nemesi körökben párbajképes fegyvernemnek számít. Nem egyszerűen győzelmet aratott hát a herceg felett, de olyan vereséget mért rá, hogy a vesztes nem tagadhatta meg pimasz kérését, hogy új rendházuk ráadásul pont Dreina és Krad nagyhírű rendházaival átellenben épülhessen fel. A rendelkezésre bocsátott birtok ugyan alig volt több kétezer négyzetlábnál, de Airun és csavaros eszű építőmesterei megtalálták a módját, hogyan alkossanak rendkívülit ilyen csekély alapterületen is.

Az építkezés végül 3687-ben készült el, melyben mind szakrális hatalmukat, mind diplomáciai kapcsolataikat felhasználva tevékenyen közreműködött Airun és Alex is. A dartoniták Fekete Tornya egy éjszín gránitból emelt 50 láb átmérőjű, szabályos kilencszög-alapú torony, mely mintegy 120 láb magasságban nyújtózik az ég felé. A kilenc oldalfal a dartonita számmisztika miatt került kialakításra, és természetesen a kilenc szakrális szimbólumnak felel meg. Az egyes oldalfal szakaszok hossza 17 láb. A rendház gigantikus méretéből kifolyólag a Palotanegyed legtöbb pontjáról jól látható, de Darton szakadár híveinek még fontosabb, hogy hatalmas, sötét tömegével képes árnyékba borítani a szemközt terpeszkedő Krad rendház és a pihenőszállások egy részét, valamint Dreina Katedrálisát is. Az egyébként dísztelen Torony monstre főkapuja felett egy láb átmérőjű körreliefként üdvözöl Darton szent szimbóluma, a maremita mintára készült varjúszárny.

A Fekete Tornyon belül, a föld szintje felett, tizenkét emelet különül el, így a rendház nemcsak szálláshelyül szolgál az állandóan ott állomásozó, kizárólag paplovagokból álló százfős helyőrségnek, de legalsó szintjén nyilvános maremita templomot, a földszint alatti 3 szinten pedig több kisebb szentélyt és kriptát is magában foglal. A felsőbb szinteken a lovagtestvérek szállásai, a Szentháromság külön rezidenciája, vendég- és szolgaszállások, gyakorló- és tárgyalótermek, konyha és közös étkezde-kocsma találhatóak. A rendház nem nélkülözheti az istállórészt, mely szintén a toronyban kapott helyet, az alsó szinten a hátsó köríven, ahol az alapterület jó negyedét foglalja el, és több mint 100 hátas tárolására alkalmas. A pincékben börtöncellák, kovács-, alkimista- és méregkeverő műhelyek ugyanúgy megtalálhatók, mint fegyver-, páncél- és élelemraktárak. A torony teteje lőrésekkel gazdagon csipkézett, ahol látcsövekkel felszerelt testvérek teljesítenek őrszolgálatot. A konyhán dolgozó laikus testvérek kedvelt csínytevése, hogy a minden kenyérféle maradék morzsáit a torony körül szórják szét - azt már kifejezetten Darton rendelésének tekintik, hogy a Torony körül kizárólag varjak keringenek, viszont állandó jelleggel és meglehetős számban.    

Airun lovagjai több ízben tettek már szolgálatokat az om Viniel dinasztia több tagjának, a jelenleg regnáló nagyherceg is kedveli a sötét tréfákat, és nem átallja igénybe venni a lovagtestvérek támogatását.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása