Az alant bemutatásra kerülő szertartás az egyik legszörnyűbb, melyhez emberfia folyamodhat, és számos dorani teoretikus ért egyet abban, hogy ez már szigorúan feketemágiának minősül. A rituálé célja, hogy a tárgyául választott személy lelkét örökre kitaszítsa az Örök Körforgásból, megfosztva azt ezáltal halhatatlanságától. A rituálé alkalmazására csak olyan esetekben kerül sor, mikor Darton szolgáját igazán komoly sérelem érte, és melyet maga Darton is úgy ítél, mely a legnagyobb büntetések egyikéért kiált. A Rituálét kizárólag a Maremita lovagok alkalmazzák, és állítható, csakis szent őrületük legkomorabb perceiben folyamodnak hozzá. A rangot el nem ért lovagtestvérek ismerik ugyan a szertartás menetét és a szent szövegeket is, de a rituálét végrehajtani nem áll hatalmukban. Legalább a hadnagyi rang elérése szükséges ahhoz, hogy Darton felkent lovagja sikerrel próbálkozhasson a végrehajtásával - az eredményesség eldöntése, természetesen nem a Rendbéli rangtól, hanem Darton kegyétől függ.

A szertartásra gyakorta hivatkoznak úgy is, mint a Sötét Úton Járók Szertartására, mely nem keverendő össze a Halál Útját Járók rítusaival. Aki a szertartást csak egyszer is celebrálta már életében, a Sötét Úton Járók közé lép, és a varázslás olyan bélyeget hagy az asztráltestén, amit a beavatottak azonnal észrevesznek.  A szertartás maga valóban sötét és könyörtelen, kegyetlen halált és még kegyetlenebb sorsot - magát a sorstalanságot, az igazi véget, a valódi halált - juttatja a léleknek, miközben az Darton hatalmából a poklok minden kínját megtapasztalja.

A rituálé előkészületei között szerepel a kihegyezett karó állítása, az áldozat vérében történő szertartásos mosakodás, ami gyakorlatilag az arc megkenését jelenti, valamint a bűnbánati fohász, és az átok kétszeri invokációja, először némán, majd fennhangon citálva a rettentő igéket.

A rituálé végrehajtásához több testvér, avagy szolga együttműködése szükséges, hiszen az az áldozat karóba húzásával kezdődik. A rituálé őrületében a mozdulatok mechanikussá válnak, a kivitelezéshez szükséges kínzómesteri, hóhéri szakértelmet és elhivatottságot a mágia biztosítja, garantálva azt, hogy felesleges mozdulatok nélkül, de a szenvedést leginkább elnyújtva történjen a kivégzés. A rituálét végző személy tevékenyen nem vesz részt a kivégzésben, „mindössze” a félelmetes átok szavai peregnek ajkáról, melyek elrendezik a lélek további sorsát a kárpit mögött. A szertartás kezdetétől számítva, a test tényleges haláláig a lélek azonban nem csupán a fizikai kínokat éli át. Az alig egy percig tartó procedúra alatt a lélek megtapasztalja Darton végtelen hatalmát, és még életében, lelke kiszakíttatik, és Darton poklába kerül. A porhüvely megsemmisülése után a lélek is semmivé válik, tehát megszűnik létezni az összes síkokon.  

A karóba húzott test azonban továbbra is létezik. Darton tréfás kedvének függvényében megtörténhet, hogy szinte azonnal új életre kel, mint tudattalan élőhalott, aki a rituálét végző személy egyetlen egyszerű parancsának hajlandó engedelmeskedni, és azt megkísérli képességei szerint végrehajtani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kis Atis 2012.12.30. 21:06:29

Tisztelt Airas!

Írásodban említetted, hogy aki egyszer is véghezviszi a rituálét, annak asztráltestén meglátszik a nyoma.Egyrészt ez miben nyílvánul meg? A lovagtestvérek, és esetleges szövetségesen neheztelését vonja magára? Netán Dartonnal szemben is egy ellenérzést vált ki az egyén?Mondjuk nem hinném, főleg a nagy úr "áldását" adta a rituáléra. Milyen fekete foltra kell itt az asztráltesten gondolni?Hisz ha Darton engedélyezte a rituálét és megtörtént ugyebár akkor egy isten akarata is teljesült így hívén keresztül.A lovagoknak elvileg max tisztelniük illik, mert egyáltalán sikerrel próbálkozott ilyesmivel. vagy rosszúl gondolom??:)

UI: Minden tiszteletre méltó fórum szerkesztőnek és fórumozónak Darton tanaiban elmélyült boldog új évet kívánok előre is!

Airas Thanator 2013.01.02. 14:59:35

@kis Atis: Semmiféle neheztelést nem von maga után, mindössze az, aki a harmadik szemével is képes megnézni a lovagot, észre fogja venni annak lenyomatát, hogy egyszer életében valami olyasmit tett, ami alapjaiban ellentétes az élettel magával.

Darton ellenérzéséről szó sincs, pont ő maga fogadja el ezt az "áldozatot". Minthogy az bélyeg az asztráltesten látható, csak azáltal vehető észre, aki erre a síkra fókuszálja figyelmét, és persze képes áttörni a lovag pajzsain.

Legegyszerűbben talán úgy lehet elképzelni, mintha valakiről azt tudnád meg, hogy túlélte a náci haláltáborokat. Tisztába kerülsz vele, hogy valami nagyon megrázó "élményben" volt része.