„Térj be hát bajtárs, és igyál! Ha nem teszed, ketten pusztulunk meg: te szomjan, én éhen!” - Umber Des Trasaldor vendégcsalogató jelmondata a cégér alatt

 

Szomjoltó italok, levek, nedvek, párlatok és főzetek

Sör főzetek

Aranykalász – világos gabonafőzet, árpa, maláta és komló felhasználásával, rendben szűrve
Magtárjava – világos gabonafőzet, búza felhasználásával, csínján szűrve
Sötét álom – barna gabonafőzet, árpa, maláta és komló felhasználásával, rendben szűrve
Vörös ördög – vörös gabonafőzet árpa, maláta és komló felhasználásával, rendben szűrve
Feketevíz – fekete gabonafőzet árpa, maláta és komló felhasználásával, csínján szűrve
Vörös mosoly – világos gyömbérfőzet, enyhén édesített, rendben szűrve
Lépes lépés – világos gyömbérfőzet, mézzel gazdagon ízesített, csínján szűrve
Lószomorító – fekete gabonafőzet, titkos összetevőkből, csínján szűrve

Borok szőlőfajták szerint

Illatos Kékerejű – világos vörös, száraz, könnyű bor, korai szüretből, friss évjáratból
Tiszta Vérbor – sötétvörös, száraz, testes bor, kései szüretből, idősebb évjáratból
Ezüstborostyán – szalmafényű fehér, száraz, könnyű bor, korai szüretből, friss évjáratból
Rubinszirom – sötétvörös, száraz, testes bor, kései szüretből, ó évjáratból
Dérharmat – halványsárga fehér, száraz, könnyű bor, kései szüretből, idősebb évjáratból
Tölgylomb – erős-sárga fehér, száraz, nehéz bor, kései szüretből, idősebb évjáratból
Mézszív – erős-sárga fehér, édes, nehéz bor, kései szüretből, ó évjáratból
Vadkantorok – mélyvörös, testes, nehéz bor, kései szüretből, idősebb évjáratból
Búűző – sötét, zavaros bor, nagyon nehéz, enyhén mérgező, ismeretlen idejű szüretből, évjáratból
Pálmakincse – aranyszínű datolyabor, könnyű, édes
Aranymosoly – világos színű fügebor, nehéz, édes
Jégharmat – fagybor, édes, könnyű, téli szüretből, friss évjáratból
Hippokrasz, ahogy szokták – almagerezdekre csurgatott Mézszív bor, szegfűszeggel és fahéjjal, rendesen megforralva
Hippokrasz, ahogy mi szoktuk – felforrósított Vadkantorok bor, mézzel és jófajta fűszerszámokkal
Mézbor – mézből erjesztett bor, nagyon édes
Gyöngyhullajtó – habzóbor, fehér, száraz, könnyű
Fehérhajú – bodzabor, piszkosfehér, édes, nehéz
Szív Esszencia – mézszív óbor, sötét-fehér, nagyon édes, nehéz

Égetett szeszek és torokkaparók (előállító/beszállító)

Torokpestis – méregerős ork főzet (Kaffogók)
Parázsvér – méregerős ork főzet (Anyaszomorítók) 
Gyomorizzító – férfipróbáló déli párlat, emésztéskönnyítő (Fayyad Mamelukjai)
Ivóvíz – torokkaparó tengerészital (Csillagpolip Kereskedőház)
Rozsdagyilkos Arcpirító – méregerős gabonapárlat (Dzsomba Szeszfőzdéje)
Télibunda – átmelegítő gabonapárlat (Worgistálló)
Fagykergető – felforrósító borókapárlat (Jégcsákány Kamara)
Szilvavelő – ízes égetett szesz (Holdkertészet)
Kanyonvájó – méregerős égetett szesz (Bányaszolgák) 

Nedvek és levek, gyümölcspréseletek és zöldségzúzalékok

Kecske- vagy tehéntej
Alma nektár
Körte nektár
Barack nektár
Szilva nektár
Citrom préselet (mézzel vegyítve, mert amúgy minden lukat összehúz…)
Narancs nektár
Ananász nektár
Répa zúzalék
Káposztalé
Uborkalé
Karalábé leve
Délkincse – vegyes préselet
Hajnalmosoly – vegyes préselet
Aranyszirom – vegyes préselet

Forró italok és élénkítők

Reggelváró – könnyű füvekből főzött ébresztő ital
Zöldfű ital – vegyes füvekből főzött élénkítő ital
Feketefű – nehéz füvekből főzött, sötét, élénkítő ital
Zsurlójava – mezei zsurlóból készülő görcsoldó ital
Éjfélűző – fekete magvak őrleményének forrázata

 

Gyomortelítők, étkek és lakomák a Taknyos Varnyú fogadó konyhájáról

 

Éhségűzők

Kukoricalepény vajjal gazdagon kenve
Rozscipó
Búzacipó húsokkal tömötten
Gyümölcsök tálja
Sajtok tálja
Hideg sültek
Aludttej föllel
Zabkása magában

Levesek, levek

Baromfiak pocsolyája (tyúk, tyúkfia, lúd, fácán, és egyéb szárnyasok húsa, zöldségfélékkel gazdag vegyesen főzve)
Zöldséges leves zsírosan (zöldségekkel telimert húslé)
Gombakarnevál (vegyes gombafélék aprítéka ízesre forralva)
Babos-zsíros leves (nehéz babból készített gyomorterhelő, szélcsináló)
Tengeri hallé, hússal gazdagon
Káposztaleves zsíros hússal
Erdő gyümölcsei leves 

Sültek és gyomortelítők

Tyúk fia gyümölcsökkel töltve
Tyúk fia érett sajttal tetézve
Tyúk fia szalonnában
Tyúk fia sós lében főzve, torma körítéssel
Tyúk fia pikáns mártással, gyümölcsízzel öltöztetve

Lúd koma porhanyósra sütve
Lúd koma gyümölcsökkel
Lúd java májjal rakottan
Lúd húsa fanyarmártással
Lúdmáj fűszervajjal

Kacsa eleje türelemmel sütve
Kacsapecsenye káposztásan
Kacsamáj zsírjában sütve

Sült malac hirtelen ropogósan
Sült koca pecsenye
Sült koca pecsenye szalonnában, hagymatakaróval 
Sült koca pecsenye vörheny káposztával
Kocaragu májjal és zöldfélékkel, ízesre töppesztve
Kocasonka nyársalva, szalonnával, hagymával, gombával tűzdelve

Borjúsült sáfránylében
Borjúsült erős borssal
Borjúsült Ibara fűszerszámaival
Borjúragu májjal, gombákkal és zöldségekkel kavarva
Borjúbelsőségek zúzott zöldségekkel

Sügérszeletek fűszeres vajjal rakottan
Potykaszelet fanyarmártással
Amur bors-lében pácolva
Harcsagerinc citromfűvel hintve
Sokcsápú dög citrompalástban
Rákok és kagylók nagy tálban, zöldekkel keverve
 

Lakomák és királyok étkei (nagyétkű Lovagurak figyelmébe)

Medvefiú talpa férgesre töppesztve
Bukott medvehős húsa akolita módra
Medvegerinc hónapos pácban
Vaddisznó ragu vörösboros pácban, májjal feladva, gazdag tejfellel
Vaddisznó sonkája könnyű fűszerszámmal, édes mártással
Fácánaprólék fűszeres vajban sütve, ízes töltelékkel
Szarvaspecsenye vörösborban futtatva, gombaszósszal
Szarvaspecsenye véresen, vörhenymártással
Szalonnával tűzdelt őzgerinc áfonyamártással
Dióval és mézzel tömött fürjfiókák
Kocapecsenye sárkány tüzében érlelve
Kocapecsenye gyomormaró módra
Sörbundában sütött kocafalatok
Füstölt marhanyelv envérében pácolva
Öregrák fehérmártással
Mákos gombócokkal körített tyúkfia, sülve, gyümölcsös mártással
Sajtmártással nyakon-öntött fácánfalatok, édes-hagymával rakottan
Vörösborban pácolt borjúhús, disznóskáposztával
Májas vadragu, mosolygó mártásban
Nyársa húzott vadak, gombákkal és hagymával
Lassúnyúl bordája szósszal és törekkel
Rakott vadhústál zöldséggel és fehérmártással rétegelve
Vadhúsragu vörös óborban futtatva, búzacipóba tömötten
Varjútréfa bátrak figyelmébe

Hölgyek szájíze szerint (édességek)

Mézes gombócok, túróval töltve
Gombócok, gyümölcsökkel töltve
Aszalt gyümölcsök az erdő mélyéről
Gyümölccsel töltött lepényszelet
Mézes ostya
Égetett mézbe kevert olajos magvak
Sült alma mézköpenybe burkolva

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ullu 2011.06.22. 23:17:54

Mind a nedűk, mind az étkek igen csábítóak, visszatérésre késztetik az ide látogatót