Gondolatébresztőnek...

2017.06.08. 22:51

Forrás: ynev.hu, Gáspár András írói fóruma, András bejegyzése

Az istent szeretni/általa szeretve lenni Yneven természetes és mindenki számára ismerős állapot. A papokat az különbözteti meg a hívektől, hogy sokkal több energiát kapnak a maguk személyes csatornáján keresztül - első pár tanulóévük ennek kiszélesítéséről, az összes többi az influx megzabolázásáról és aktív hasznosításáról szól.

A módszertan panteononként/kultuszonként különböző; a pyarroniak egyik sajátsága az, hogy a forma helyett a tartalomra helyezik a hangsúlyt. Ez annyit tesz, hogy egy leírva tízszavas litániának a terepen nem muszáj mind a tíz szavát recitálni ahhoz, hogy a hatás létrejöjjön - a pap emelkedettségének/gyakorlatának függvényében a fele (vagy még kevesebb) is elég lehet. A szakrális mágiahasználat nagyon személyes dolog, ezért kevés általános érvényű szabálya van; ami kívülálló szemmel a szertartásrend részének tűnik, az esetek többségében rögtönzés vagy olyanféle ösztönös-praktikus reakció, mint ideát a nyak behúzása a forgó rotor alatt.

Minél összetettebb a feladat, annál több rákészülést, gyakorlatot és affinitást igényel. A trial & error módszer létezik persze, de arra valók az egyházi arkánum leglényegét jelentő példázatok, hogy az istenek szolgái ne csak a maguk hibáiból okuljanak. A képzés része a személyes adottságok és korlátok tudatosítása is, hogy a felszentelt papok mindegyike megtalálja a számára legalkalmasabb, köz számára leghasznosabb pozíciót. Akiben buzog az isteni erő és a segítő szándék, de híján van az anatómiai tanulmányokhoz szükséges érdeklődésnek és türelemnek, járványűzőként teljesebb életet élhet, mint végtag-kongregátorként - aki látott már szimpla gyógyvarázzsal tömbösített ízületet, nyilván egyetért. 

És ha már gyógyítás: ha adva van egy többszörösen törött borda, azt a tudást mindenek felett becsülő Krad-pap x óra alatt összeforasztja, a rendben és rendszerben gondolkodó Dreina-pap ugyannnyi nap alatt újranöveszti... az egyszeri maremita meg földialmára optimalizált csírázásserkentőt mond rá, amitől kötőszövet növi be az egészet, és orálisan pálinkát adagol, hogy kevésbé fájjon. (A leggyorsabb megoldás a három közül, de mivel sebzést okoz, technikai értelemben nem számít gyógyításnak.)

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása