Első Maremita Koncílium

2012.09.21. 11:59

Lovagtestvérek, kik a Halál Útján Jártok!

Ezennel intézek felhívást a blog valamennyi olvasójához, akik kedvelik Dartont és felkentjeinek viselt dolgait! Nem vagyunk ugyan egy nagy egyházközösség, viszont örömmel cserélnék eszmét a hívőkkel, ezért e felhívás! Amennyiben igény mutatkozik rá, szívesen összeülnénk mindazokkal, akik kíváncsiak a szerzőkre, a blog íróira! 

Konkrét felvetés nélkül, de Budapesten kerülne sor egy közös sörözésre avagy "dombérozásra" akár már a jövő héten, ha többeknek megfelel! Ha minden jól alakul, akkor az eseményen ott lesz Absolon Thaltain, Cyrgaan mester és persze magam, Airas is! Kommentekben várom az érdeklődőket, kérdéseket! 

A koncílium időpontja: 2012. október 12. péntek, 20:00 - kivilágos kivirradtig!

Helyszín: CDFű teázó (zárásig, utána valamely egyéb korcsma)

 

Darton vigyázza távozó lelkeinket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xochiquetzal 2012.09.21. 22:17:33

Remek felvetés! A magam részéről támogatom és szívesen el is megyek. Bár az ország déli részén rontom a levegőt és a csirkék mellett még porontyok is rohangálnak az udvaron, azért egy megfelelő időpontban szívesen és örömmel csatlakoznék a lovagurakhoz. Ha megoldható pénteki vagy hétvégi időpont lenne számomra a kedvezőbb...

Mortimer 2012.09.23. 21:07:55

Nagyon jó felvetés. Novícius lévén én is a hétvégefele levő napokat preferálom.

Airas Thanator 2012.09.24. 08:51:18

Akkor egyelőre annyi a biztos, hogy pénteki napot fogunk választani. Hogy melyiket, na, az még alakul, viszont valószínű, hogy a távolabbi jövőben, tehát nem ezen a héten!

Cyrgaan.hun 2012.09.25. 12:30:36

Tüzessék ki az Szent Koncíliumnak ideje, mely időnek utána ne következzék egy az hétnek közbülső napjai közül, és az vasárnapot szájatokra ne vegyétek. És adassék az helyen ser, és légyenek ott számosan gyümölcsink párlatjai. És vonassék az hely bakacsinba, égjen benne mécseknek világja, és árasztassék el az kriptáknak hidegivel és csöndjivel, miként az Urunk lovagjainak kénye szerint való.

(És persze az bódító szentségek szebbnél-szebb fehérszemélyek által szolgáltassanak ki!)

És a Kosfejes úr gyapjas valagára, aki legott nyomós oknak nélküle abstinentiát tanusít, annak hátára karmosabbik felivel tetőnyúl köttetik és valagába ordas csizmaorr veretik Urunk Szent Száma szerint kilencedíziglen!

Airas Thanator 2012.09.25. 12:40:31

@Cyrgaan.hun: Szívemből szólottál! Urunk nagyobb dicsőségére röhögtem, mint a hörghurutos varjú...

@Mortimer: @Xochiquetzal: Csak a megpendítés szintjén, kinek lenne jó akár már az ehét péntekje? (Nekem most megfelelő lenne!)

Xochiquetzal 2012.09.25. 12:58:19

@Cyrgaan.hun: Lovamat tüstént északnak fordítom, mert ilyen vígasságból nem maradhat ki egy magamfajta, aki a déli homok szárazságától szenvedve hirdeti Urunk dicsőségét!

Eddig sem szívleltem a tetőnyulakat és a csizmát is csak lábon viselem, így abstinentia elvetve.

@Airas: A mostani péntek nekem sajnos nem megfelelő. A rákövetkezők igen, a következő két pénteken legkorábban csak este 8 körül tuduk felérni.

Airas Thanator 2012.09.25. 13:01:06

@Xochiquetzal: Lassan alakul akkor a dolog, lévén nekem a következő péntek nem jó, tehát a legvalószínűbb megfejtés az október 12-e.

Xochiquetzal 2012.09.25. 13:04:10

@Airas: Részemről rendben. A helyszínről időben kérek infót, mert nem autóval megyek, így meg kell terveznem az oda jutást.

Cyrgaan.hun 2012.09.25. 13:50:46

Meghajlék akaratotok előtt!

Hirdettessék ki tehát borítékos csőrű varjaknak és egyéb hálózatba öszveköttetett állatoknak általa, hogy a Levélhullás havának tizenkettedik napján Hallgatag Urunk minden rendű és rangú lovagjai Magasztos Rendünk barátival egyetemben Szent Koncíliumra váratnak el Budapestnek városába, min belül az illő és szent hely később tudattatik velök, amint magunk azt előtalálánk.

Tudattassék továbbá, hogy eme virrasztásra szabadon való fehérszemélyeket előhozni, kiókumulálói felé gyümölcsnek kisüsti párlatjaival kedveskedni üdvös, Urunknak tetsző cselekedet, minek jutalma el nem maradhatik.

Az, ki ezen Szent Koncílium fennforgása során bármily kalamitásból kifolyólag Urunk elé járul vala, lett légyen az rendi, avagy szimpátiás személy, Magasztos Rendünk saját halottjának tekintettetik, tisztességben felravataloztattatik és annak rendje és módja szerint elhantoltattatik.

(Ásót meg hozzon magával valamelyik ebreverő, arra a csudálatos esetre, ha én azt otthon feledném!)

Urunk áldása kísérje lépteiteket, s varjainak károgása lopjon félelmet elleneitek szívébe!

Cyrgaan.hun 2012.09.25. 14:03:08

Már csak az volna ennél üdvösebb, ha magát a Prófétát, s azt a másik kutyaütő krónikást, ki oly sok szép írással örvendeztetette már meg árnyékvilágban senyvedő lelkünket, szintén ott láthatnók tántorgó soraink közepette.

Airas Thanator 2012.09.25. 14:06:29

@Cyrgaan.hun: Izibe varjat menesztek hozzájuk, amint ráleltünk az alkalmas helyre, és a testvérek is gyülekszeni látszanak...

Mortimer 2012.09.25. 20:09:23

A levélhullató 12. napja biztatónak igérkezik. Ha a hallgatag úr is úgy akarja akkor bizony én is a vígadók soraiba lépek ama díszes éjszakán!

Eram Di Ortis 2012.09.25. 23:30:06

Üdvöz legyetek a Hallgatag úr áldásva által!
Jómagam sem hagyhatom parlagon eme alkalmat, s ha a Hallgatag úr valmely tréfát ki nem fundál, Blackside nevezettjű lovagtársammal egyött lészek vala megjelenni lombhullató tizmásodik napján, ama nagybecsű társaságtok színve elött, ösmerkedés valamint vedelés céljából. Nemes egyszerűségvel ugyan mondhatnók hogy ez egy és ugyanaz, de nem tartom magam azon közé a hitvány pallérozatlanok közvé, kik -ha egy dolgot fertályórákig lehet körülírni- képesek pongyola módon, kettő szóval elintézni. Dicső színrelépésünket el nem téveszthetitek, hisz mikoron a fények kialszanak, és a napot valmely rettenetes dolog takará el, nem az kosfejű úr retkes valaga lészen az, hanem Blackside, vagy Ortis impozáns körvonaljai, ahogy egy társunkat idézvén imígyen: Minket könyebb által ugrani, mént megkerülni... :D

Airas Thanator 2012.09.26. 09:41:32

@Mortimer: és @Eram Di Ortis:

Tisztelt Lovagtársak!

Örvend a szívem, hogy az Első Maremita Koncíliumra érkező lovagok ily szépen gyülekszenek! Az pedig, hogy egy irgalmatlan dorbézolást elegyütt ne csapjunk, na arról szó nem lehet!

Absolon Taltaine 2012.09.26. 11:56:55

Koncílium, eh? Legott sejtettem én, hogy dombérozni egyik se rest. Ejszen még a végekről is megindulnak, ha csak valaki elejti, hogy "törköly"...
Kutyák-betyárok, ha fele oly' derekasan küzdenétek a sorompóban is, mint a sank mellett, hitemre, nem csak prófécia lenne a birodalom, hejj! Hanem hát... kár volna tagadni, megtikkadtam kissé magam is. Fent említett estén nem restelkedem hát társaságtokban megízlelni e föld legjobb nedűit, Urunk nagyobb dicsőségére!
@Airas: Kuzin, mely majorságot szemelted ki a konc... krumplijárőr számára?

Airas Thanator 2012.09.26. 12:19:35

@Absolon Taltaine: Kuzinom Dartonban! A szomjúság nagy dolog! Nem lebecsülendő gondja testnek-léleknek! Majd segítünk ezen is!

A résztvevő Celeritorok számától függ a dolog. Javaslatokat privátban szívesen fogadok!

Eram Di Ortis 2012.09.26. 20:13:46

@Xochiquetzal: Asszonyt borért otthon hagyj... :D

Eram Di Ortis 2012.09.27. 15:01:50

No, drága hitsorsosaim!

Kissé körülnéztem a mi kis "Erion"unkban, dévajgásügyileg, és a következő dologra jutottam. Nem tudom ugyan, kine-kinek bugyellárisa mennyire van eleresztve, s mennyit szán erre az egészre. Nagyjából a kövekező árakkal kell számolnunk. Erion, mint olyan számos lehetőséggel rendelkezik. Bár mi olyanok volnánk, hogy beülünk a legrosszabb késdobálóba is, nem hinném, hogy díszves társaságunk Primus Koncíliumjára ily helyen akarnátok sort keríteni. Ámbátor a Hallgatag Úr biztos jót röhögne rajt... Kies városunkban a legtöbb helyen a jóféle árpának főzetje olyan négy- öt ezüst közvé esik. Én lovag uranként azért számolnék legalább három-öt korsóval a hosszú este folyamán, esetleg ha valami toroni, avagy aszisz, avagy valymi ork párlat is bécsúszik mellé, még akkor is. Maremiták vagyunk, a valagba is, nem holmi kákabélű Dreina, avagy Krad lovag...(bár én ösmertem egyet az Kradhitűek közvül, ki az érzékelését és a gyorsaságot nem, csak az ügyességet dobta meg, ezért a nagy tudományos vizsgálódásban, midőn a rosszullét arcra kiülő stációit buzgón jegyezte papírra, bal fülön hányták, bár a feljegyzései nem lettek iszamósak, emmán önmagában is győzelem) Persze arra is gondolnunk kell, hogy lovagtársaink, kik távoli tartományokból zarándokolnak el hitüket bizonyítván Darton előtt(hogy én még hányféle alattomos megkerülését tudom az ordas dorbézolásvágy leíratának, talán csak Krad tudhatja...). Egy szó mint száz, egyrészt gondolnunk kell arra is, hogy ők hogyan jutnak haza, illetve hol hajtják fejök éjjeli szállásra, hacsak nem folytatánk dorbézolásunkat kakasszóig(ebben az esetben elég a delikvenst bevágni a megfelelő Vittadora delizsánszba hazafelé). Node visszakanyarodva a jóféle italokhoz, mint szétbomló ilanori lovascsapat az üldözőihez. Hangulatos és tartalmas szórakváshoz én ajánlanám valamely Sir éttermet, nem feltétlen a Lancelotot, mivel ott a folyékonyak elég drágák, ám evvel szemben a Sir Brian mely a Duna Plaza-ban székel, egy aranyért adja a csapolt ser literjét. Egy középkategóriás helyen sehol sem úszod meg olcsóbban, és mennyivel jobban néz ki a Maremita előtt egy literes krigli, egy lovagi étteremben mint egy korsó egy n+1 sörözőben... Ha harapni akarsz valamit persze már nem olyan kecsegtető az ajánlat, de egyrészt szerintem mi többet foguk inni mint enni, másrészt még így is hangulatosabb, mint egy átlag helyen egy akármilyen kaja, ha hozzáteszed hogy nem minden héten járunk össze, akkor az én véleményem az, hogy adjuk meg a módját! Ez az én körutam eredménye, ha esetleg valaki más is körülnézett, vagy van bevett helye, szívesen meghallgatnám.

Airas Thanator 2012.09.27. 15:34:23

@Eram Di Ortis: Köszönet a körbetekintésért és az ajánlatért.

Közben persze mi is igyekeztünk megfelelő korcsmát találni. Ami a jóféle árpamaláta itókák mennyiségét illeti, van egy olyan sanda gyanúm, hogy a becslésed legfeljebb átlagnak menne el, magam egy kettes szorzót biztos megítélnék mellé...

Ebből is következik, hogy inkább valami egyszerűbb belsővárosi műintézményt javasolnánk, ahol az árak is kedvezőbbek. Ezen túl pedig nem tudhatom, ki akar majd enni is, de ránk az a jellemző, hogy inkább iszunk!

Ezért sokkal inkább gondolkodunk kocsmában vagy hasonlóban, mint bármilyen étteremben. Arra egyelőre nekem sincs ötletem, hogy a messziről érkezettek hol tudnak szállásolni.

Eddig felmerült (Absolon és köztem) a CDFű nevű teázó, ahol mérnek szeszt is, és elég hangulatos hely. Közben gondolkodom a Pointers nevű lánc egy olcsóbb egységében is, hogy meglegyen a krigliből vedelés, bár szerintem ez nem annyira lényeges. (Egyébként úgy tudom, hogy a Sir Brian egy ideje már bezárt, és nem is terveznek újra kinyitni.)

Eram Di Ortis 2012.09.27. 15:55:06

@Airas: Természetesen, csak körbenézvést, a Lancelotot tényleg nem ajánlom én sem, mert ugyan a leghangulatosabb, viszont drága. A Brianról én is hallottam hogy bezárt, de szerintem sem fogunk elakadni, mivel sarkonként legalább egy búfelejtő hely van! :D

Airas Thanator 2012.09.28. 08:49:34

@Eram Di Ortis: Ez így van! Darton lovagjai számára minden italmérés csupán egy újabb stáció! :)

Cyrgaan.hun 2012.09.28. 08:59:19

Lovagtestvérim!

Ma utána járok pár szóbajöhető helynek, de jómagam is a belváros valamely hangulatosabb italmérését tekinteném elsődlegesnek. Aztán majd felvetvén a lehetőségeket alaposan meginzultáljuk a dolgot.

Cyrgaan.hun 2012.09.28. 09:11:11

Más...

Ugyan jómagam sem Budapesten lakozom, ellenben nem is messze tőle és szerintem legalább egy távolabbról érkező testvérnek tudom biztosítani a mámor kialvásához szükséges fekhelyet.
(Ha késő van, hát osztozunk a taxiórán.)

Kullancs1983 2012.09.29. 14:59:34

Dombérozás, mi? Hagyni kéne ezt a lovagosdit, az ortodox ág képviselete jobban menne, legalábbis a blog eddigi termése alapján...

Kullancs1983 2012.09.29. 17:56:35

@Airas: Nocsak, hogy megkedvelte valaki az angol szólásokat...

Cyrgaan.hun 2012.10.03. 10:24:34

Javaslatom a Szlovák Söröző. Az árak barátságosak, a hely jobbára központi és még jól is főznek (isteni a sztrapacska).

Airas Thanator 2012.10.03. 10:37:23

@Cyrgaan.hun: Naazkivanzárva. Bocs mester, de annál szarabb helyet tényleg keveset ismerek, pedig, kb. 270 kocsmát vágok Erionban... Nem részletezem itt, miért, mert nem tartom indoklandónak! Szóval a Szlovákon túl, tényleg, amúgy, szinte, bármi.

Cyrgaan.hun 2012.10.03. 15:06:06

Jóvanna! :D
Ellenérzésekkel nem vitatkozom. Javaslat?

Airas Thanator 2012.10.03. 15:08:45

@Cyrgaan.hun: Köszi!

Felmerült a CDfű, a Trapéz, bennem még a Greens is. A Trapéz a hangulata miatt marha jó, a CDFű sem rossz. De inkább ilyen kivanzárva kategóriákat tudok mondani, szóval meggyőzhető vagyok. Végső soron lehetne B-city is, az viszont nagyon zsúfolt és zajos. Szóval nem könnyű a dolog...

Cyrgaan.hun 2012.10.04. 12:03:46

@Airas: Esetleg ott van a Bandi kisvendéglő, ahol Zsoltiékkal általában össze szoktunk gyünni. Kellemes, csendes, visszafogott áraik vannak, remekül főznek, viszont az asztalfoglalás ott kiemelten fontos és nincs nyitva hajnalig ... ellenben a későbbi ivászatot már nem feltétlenül kell ott végrehajtanunk, átcammoghatunk a Cheerio-ba, ami szintén nem annyira drága, nem zsúfolt, nálam törzshelynek számít és non-stop.

Cyrgaan.hun 2012.10.04. 12:06:41

Egyébiránt ... Renier úr már jelezte, hogy egy időre csatlakozik hozzánk, bár MAGUS tűrőképességét erősen megtépázták a legutóbbi idők, de az iszásnak nincsen ellene.

Cyrgaan.hun 2012.10.05. 12:53:15

@Eram Di Ortis: Nem tudom melyik Renier-re gondolsz. Aki jön, ő amolyan fantasy író féle. :D

Airas Thanator 2012.10.06. 19:44:36

Nagy örömmel olvastam Zsolt érkezésének hírét! Erőst jófajta dombérozás van kilátásban!

Ami a helyet illeti ezt hétfőn eldöntjük!

Gulandro 2012.10.08. 12:07:55

Ahoy,

ha van lehetőség rá akkor magam is csatlakozom ez alkalommal a víg halálisten híveihez.

Airas Thanator 2012.10.08. 12:10:59

@Gulandro: Örömmel látunk sorainkban!

Mindenki: a helyszín pedig a CDFű hangulatos pincekriptája lesz, ahol az összvegyülevény már 19:00 órától megkezdődhetik. A környéken számos dombérozásra alkalmatos műintézmény akad, így természetesen későbbi migráció lehetősége kizártnak nem tekintendő!

Mortimer 2012.10.12. 14:33:13

Valami elvetemült toroni boszorkánymester nem lévén jobb dolga betegségeket kezdett szórni minek következtében egy hete nem tudok lábra állni. Azt hittem jobb lesz de sajnos többedszerre is elhibáztam az egészség próbát, így hát a mai dombérozásból kimaradok. De ha ti nem csaptok akkora lármát, hogy dél-Erionba is hallani lehessen akkor Darton irgalmazzon nektek!

Cyrgaan.hun 2012.10.12. 15:24:04

Sajnos ugyanezen elvetemültség Zsoltit is elkapta, aki ezt az alábbi sorokkal jelezte felém:

"Sziasztok!

A sors szerintem nem akarja, hogy én Pestre járjak. Ma reggel szétment mindkét vádlim, az egyik kimasszírozhatóan, a másik viszont nagyon durván, rá se bírok állni. Pedig már a jegyem is megvolt (amit így vissza se bírok váltani), és épp az induláshoz készülődtem. Sűrű és őszinte káromkodások közepette kérek elnézést mindenkitől, de sajnos ezen a hétvégén se fogok feljutni székesfővárosunkba. :(

RR"

De ettől lelkesedésünk még légyen töretlen! Dombérozásra Fel(!)Támadunk! :D

Eram Di Ortis 2012.10.13. 10:16:32

Nagyon jó volt a tegnap esti dombérozás! :D Azt hiszem méltón megünnepeltük a Rendet, s a Testvéreket is! :) Új kapcsolatok születtek, és tervek, elképzelések fogantak meg! Még idén szeretném ha méltón megrendezésre kerülne eme Koncílium második ülése. Szerintem két hónaponta igen kellemes lenne összejönni, ugyanakkor nem túl megerőltető... Én már jól vagyok, kúráltam magam némi fehér szőlőnek párlattyával'... :)

Airas Thanator 2012.10.13. 11:41:39

Tisztelt Lovagtestvérek!

Köszönet mindenkinek a tegnapi remek estéért, nagyon jól éreztem magam! Alakuló ülés volt a tegnapi, (és rendesen meg is alakultunk :), és úgy tervezem, hogy ez a kezdeményezés folytatódjék a jövőben is. A jövő hét eleje folyamán fogok küldeni egy kör-emailt, és remélem, elindulhat az együtt gondolkodás! Természetesen mindenkitől örömmel várom az anyagokat, ötleteket, amik szóba kerültek! Remélem, a legközelebbi alkalommal körünkben köszönthetjük azon testvéreinket is, akik ezalkalommal nem tudtak eljönni!

(Ha esetleg van valakinek kedve írni egy összefoglalót vagy élménybeszámolót a tegnapról a távolmaradók tájékoztatására, hadd jöjjön!)

Darton vigyázza lépteinket!

Gulandro 2012.10.15. 07:22:13

Igazán kellemes este volt. Bár úgy terveztem, hogy nem maradok sokáig végül mégis utolsók között távoztam. Remélem még lesz kedvetek hasonlót szervezni, mert jó volt megismerni (jobban) más rajongókat és meditálni kicsit Darton mibenlétéről. Még1X köszönet.

Absolon Taltaine 2012.10.15. 08:40:40

Testvérek!

Köszönet mindnyájatoknak, kik eljöttetek Airas hívó szavára, s azoknak is, kik csak nyugtával dicsérik a papot.
Némelyőtök bátorítására magam is új indítást kaptam, hogy a templom koncepcióját befejezzem, s méltó prezentációt alkossak hozzá.
Hogy miféle dolgok estek még a koncílium későbbi óráiban - midőn lelkem már messze szárnyalt - legyetek oly jók, és regéljétek el valamely formán. (Az este folyamán esett egyéb, személyes hőstetteket pedig bízzuk a feledés jótékony homályára.)

Darton Irgalmazzon!

Cyrgaan.hun 2012.10.15. 10:10:27

Taltaine mester, komolyabb egyéni hőstettek nem estek meg veled, illő komolysággal alakultál meg velünk.

Jól, helyesen és kellő alapossággal ültük meg első Szent Koncíliumunkat és amint azt Airas testvérünk kifejtette, számos témában előre is léptünk.

A leglényegesebb ezen dolgok közül talán az, hogy megkaptuk a megerősítést, miszerint jó irányokban indultunk, és helyes az, ha bizonyos mértékig a magunk kezébe vesszük a világ formálásának feladatát.

Tegyünk hát Urunk kedve szerint!
süti beállítások módosítása