- A tizenhármak retkes seggére! – bömbölte Airun, majd a hangorkánt a kiürült söröskorsó is követte, mely hangos csattanással vágódott az ajtófélfának, pont a belépő félelf mellett.

- Csak nem bánt valami? – fordult felé a nekromanta, tudomást sem véve a lába körül szétszóródott cserépdarabokról. Airun szeme résnyire szűkült, ahogy a hang forrását kutatta, csak homályosan észlelte az asztalához közelítő alakot.

- Azt a büdös, varjúszagú, sírgyalázó mindenedet Alyr, végre előkerültél! – mondta Airun, szavait olyas böffentéssel kísérve, melynek gyomorforgató szagától egy valóvérű aquir is lehányta volna mind a hét csápját. Alyrtól azonban egy szemöldökráncolásnál többre nem futotta, rég ismerte már Darton önjelölt prófétáját annyira, hogy ne akadjon fent egy kis ünnepi mulatozáson. Airun igencsak mocsok kedvében leledzett már hosszú hetek óta, Rowon elvesztése még annál is jobban megviselte, mint ahogy mutatta.

- Nyugalom, barátom, jó híreket hoztam! - csitította Alyr.

- Mégis miféléket? Feltámadt az öreg Selmo? - Airun sokadszorra ismételte el egyik kedvenc tréfáját, mégis újfent széles vigyort csalt vele ábrázatára.

- Igen, de Darton kegyelméből megint a fejére esett a Gömbszentély! - a félelf nem állhatta meg, hogy ne folytassa a jóféle dartonita élcet. Egy darabig elkacarásztak, mint a részeg varjak, majd Alyr szellemének kiterjesztett kezével gyöngéden beletúrt az Airun elméjében terjengő ködbe. A próféta megszokta már a mágus atyáskodó gesztusait, ezúttal nem is bánta, hogy feleslegesen gurított le vagy egy tucat pofa sört.

- Airun, Mi Őrünk nevére! Lothar dul Hossad, Abaszisz Toranik Tartományának ezen a néven első hercegkapitánya általam tolmácsolja üdvözletét néked, és ajánlja figyelmedbe szerény szolgálatait! A vén hülye öregkorára egészen megenyhült… Csókoltat téged Darton szent nevében, és azt üzeni, hogy szívesen lát birtokán egész kompániáddal együtt!

- Affene! Nem is tudtam, hogy a háromfejű országában vannak még hívei a rendnek…

- Igazából nincsenek. Az öreg méregkeverő arra játszik, hogy egy még érvényben lévő rendeletre alapozva megszerezze magának a rend támogatását, ámbátor ez jelenleg erősen a kölcsönösen előnyös ügyletek közé tartozik!  Említett valami elaggott bosszúlovag társaságot, meg egy hegyi kastélyt is, ami mind a tied lehet, ha sikerrel birtokba veszed őket. Ellenállásra nem kell számítani. Na, vagy legalábbis alig. Sőt, valami vadonmélyi telket is a figyelmedbe ajánl, ha esetleg új erődöt építtetnél a Hallgatag Úr nagyobb dicsőségére…

- Nem mozdulok innét egy tapodtat sem! Futárt menesztettem Rowonba, a Kalmártanácshoz, és itt kell megvárnom a választ, de az gyorslábú lovon is még egy jó hét! Mért nem egyezkedsz te ezzel a Lotharral, ha már úgyis olyan jóban vagytok! - dörmögte a nagymester.

- A Nagytanács parancsa Doranba szólít. Most csak annyit tudtam tenni a rendért, hogy elhoztam az üzenetet. Te meg jobban tennéd, ha kéretlen tanács nélkül is kevesebbet vedelnél, és többet foglalkoznál a birodalom ügyével, különben jó atyád úgy a seggedbe rúg, hogy leég a hajad! - intette barátja.

- Mi tudsz te Darton rendeléséről, he? Én csak azt teszem, pontosan azt, amit tőlem vár! Bár, mindegy is, odaküldhetek néhány anyaszomorítót… itt amúgy is kezd túl sok lenni az éhes száj a városvezetésnek. Aztán meg mégse fizethetek örökké halotti misékkel… - Airun feje lassanként teljesen kitisztult, és a látszattal ellentétben már a hadjáratra küldendő tisztek névsorán kezdett agyalni…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása